Circuitul bolnavilor și al vizitatorilor
Pacientul adult care se prezintă la CPU va avea următorul circuit:Intrare Ambulanță.
Pacientul va fi supus triajului clinico-epidemiologic, după care va fi îndrumat către cabinetul de consultații pentru stabilirea diagnosticului și tratament. Dacă pacientul urmează să fie internat, circuitul va fi următorul: din saloanele CPU – camera de igenizare- îmbrăcare pijama- lift aseptic/septic–secție–salon în funcție de diagnostic.
Pacientul copil care se prezintă la CPU va avea următorul circuit: Intrare CPU copii.
Pacientul copil va fi supus triajului clinico-epidemiologic, după care va fi îndrumat către cabinetul de consultații pentru stabilirea diagnosticului și tratament. Dacă pacientul copil urmează să fie internat, circuitul va fi următorul: din cabinetul pediatrie CPU – camera de igenizare- îmbrăcare pijama- lift aseptic/septic– secție– salon în funcție de diagnostic
Pacientul adult care se prezintă în Ambulatoriul integrat spitalului, circuitul va fi următorul: intrare ambulatoriu – cabinet de specialitate unde are bilet de trimitere.
Asistentul medical va efectua triajul clinico-epidemiologic pentru toți pacienții care se prezintă la cabinet. Dacă pacientul urmează să fie internat, circuitul va fi următorul: din cabinetul de specialitate – parter – hol farmacie – birou internări. Pacientul copil care se prezintă în Ambulatoriul integrat spitalului, circuitul va fi următorul: intrare ambulatoriu – cabinet pediatrie.Asistentul medical va efectua triajul clinico-epidemiologic pentru toți pacienții care se prezintă la cabinet. Dacă pacientul copil urmează să fie internat, circuitul va fi următorul: din cabinetul pediatrie – parter – hol farmacie – birou internări.
De la biroul primire-internare, după intocmirea documentației necesare internării, intră în camera de igienizare, deparazitare (după caz), este îmbrăcat în pijama apoi cu liftul aseptic/sptic este însoțit de personal medical în secție și repartizat în funcție de diagnostic, sex, gravitatea bolii.
- se interzice spitalizarea în același timp într-un pat a două sau mai multe persoane;
-
gruparea bolnavilor se face în funcție de infectiozitate și receptivitatea lor – saloane separate
pentru bolnavii septici, aseptici și cei cu mare receptivitate;
-
în interiorul spitalului se asigură o circulație dirijată a diferitelor categorii de bolnavi între
fiecare serviciu de diagnostic (laborator, radiologie);
CIRCUITUL VIZITATORILOR ŞI ÎNSOŢITORILOR
Circuitul vizitatorilor şi însoţitorilor este foarte important deoarece aceştia reprezintă într-un spital un potenţial epidemiologic crescut prin frecvența purtătorilor de germeni necunoscuţi şi prin echipamentul lor care este contaminat.
Vizitarea bolnavilor se va face de luni până vineri în intervalul orar 15:00-19:00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică programul de vizită se realizează între orele 13:00-19:00 iar in compartimentul ATI programul de vizita va fi zilnic intre orele 16:00- 17:00 si 18:00-19:00.
În situaţii epidemiologice deosebite, interdicţia este generală pentru perioade bine determinate la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică. În timpul vizitei, vizitatorii vor purta un echipament de protecţie.
Circulaţia însotitorilor în spital trebuie limitată numai la necesitate.